About me

OmniBee, dat ben ik: Bettina Gelderland. Nieuwsgierig als ik ben, hou ik ervan om me ergens in te verdiepen en het me helemaal eigen te maken. Ook vind ik het prettig om zelfstandig te werken, structuur aan te brengen waar dat nodig is en producten te maken die er mooi uitzien. Schrijven is voor mij het mooiste vak dat er bestaat.

Ik ben altijd al bezig geweest met taal en tekst, maar heb daarnaast ook vele andere interesses waaronder trends op het gebied van ICT en maatschappij, psychologie en kunst, muziek en yoga, reizen en katten. Verdere wederswaardigheden? Nou, ik ben getrouwd en woon met mijn echtgenoot in Almere.

Ruim vijftien jaar heb ik als informatie analist bij gewerkt bij ING. Leuk werk, al was het geen bewuste keuze. Na het behalen van mijn VWO diploma verliet ik mijn geboortestreek, het Zeeuws Vlaamse platteland, om naar Amsterdam te gaan. Daar volgde ik de studie Semitische Talen en Culturen (Arabisch). In de tijd dat ik afstudeerde lagen de banen niet voor het oprapen en zo kwam ik via enkele omwegen terecht in de wereld van de ICT. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met het ontwerpen van webapplicaties. Ik heb de meest uiteenlopende systemen voorbij zien komen zodat ik mijn hand niet meer omdraai voor het schrijven van een goede gebruikershandleiding of een mooie procesbeschrijving. Hoewel ik mijn draai in de IT dus wel wist te vinden, bleef mijn voorkeur voor taal en tekst kriebelen.

De laatste jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van journalistiek en schrijven. Ik ging als vrijwilliger schrijven voor het project Levensboek van Humanitas en later voor het Voedselloket Almere. Ook begon ik weer met het vertalen van Arabische teksten naar het Nederlands.

En van het één komt het ander. In de zomer van 2015 werd de  zoveelste reorganisatie op mijn werk afgekondigd. Een goede aanleiding voor mij om de bank vaarwel te zeggen en terug te gaan naar mijn roots: taal en tekst. Mijn ICT achtergrond komt daarbij goed van pas. Ik ken het bedrijfsleven van binnenuit en weet wat er komt kijken bij in- en externe communicatie. Ook kan ik makkelijk een brug leggen tussen de techniek en de gebruikers ervan. Eindelijk kan ik me nu helemaal wijden aan het schrijven. Het maken van mooie, heldere teksten over inspirerende mensen en interessante ontwikkelingen. Want dat is wat ik nu eenmaal het liefste doe.

 

Bettina Gelderland