About me

OmniBee, dat ben ik: Bettina Gelderland. Nieuwsgierig als ik ben, hou ik ervan om me ergens in te verdiepen en het me helemaal eigen te maken. Ook vind ik het prettig om zelfstandig te werken, structuur aan te brengen waar dat nodig is en producten te maken die er mooi uitzien. Schrijven is voor mij het mooiste vak dat er bestaat.

Ik ben altijd al bezig geweest met taal en tekst, maar heb daarnaast ook vele andere interesses waaronder trends op het gebied van ICT en maatschappij, psychologie en kunst, reizen met mijn man Pieter.

Mijn interesse voor ICT komt niet uit de lucht vallen. Ruim vijftien jaar heb ik als informatie analist gewerkt bij de ING. In die tijd heb ik veel ervaring opgedaan met het ontwerpen van webapplicaties. Ik heb de meest uiteenlopende systemen voorbij zien komen zodat ik mijn hand niet meer omdraai voor het schrijven van een goede gebruikershandleiding of een mooie procesbeschrijving. Hoewel ik mijn draai in de ICT had gevonden, bleef het schrijversbloed altijd kriebelen. In de zomer van 2015 besloot ik dan ook de bank vaarwel te zeggen en mijn eigen weg te gaan als tekstschrijver.

Mijn ICT achtergrond zie ik als een belangrijk pluspunt in mijn huidige carriere. Ik spreek de taal en ben goed op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Ik ken het bedrijfsleven van binnenuit en weet wat er komt kijken bij in- en externe communicatie. Zo kan ik makkelijk een brug leggen tussen de techniek en de gebruikers ervan. Eindelijk kan ik me nu helemaal wijden aan het schrijven. Het maken van mooie, heldere teksten over interessante ontwikkelingen, inspirerende mensen en boeiende, innovatieve idee├źn. Want dat is wat ik nu eenmaal het liefste doe.

 

Bettina Gelderland