Direct contact? Bel: 06 - 292 658 79

Home > ICT Tekstschrijver

Een ICT tekstschrijver?

Een beetje tekstschrijver is van alle markten thuis, maar schrijven over ICT blijft toch een vak apart. Dan is het wel zo handig dat je weet hoe methoden als ITIL, Lean of Agile in elkaar zitten. Of wat de Cloud, Virtual Reality, Big Data of Artificial Intelligence precies inhouden.

Omnibee is  een ICT tekstschrijver avant la lettre. Omdat ik zo'n 15 jaar in de ICT heb gewerkt, ben ik helemaal ingevoerd in de materie. Door mijn referentiekader kan ik snel tot de essentie komen. Dat praat én schrijft toch net wat makkelijker!

Trots op de ICT!

ICT'ers zijn vooral bezig met complexe techniek die voor buitenstaanders moeilijk te vatten is. Managers en eindgebruikers zijn over het algemeen niet geïnteresseerd in technische details, maar daarmee maak je binnen de markt wel het verschil. Als het ontwikkelen van innovatieve ICT oplossingen de corebusiness van je bedrijf is, wil je het daar ook over hebben. Iedereen mag weten wat voor interessante, toffe dingen je doet en hoe complex het allemaal is. Daar mag je trots op zijn!

Schuif de techniek dus niet onder tafel. Vertel over je diensten, services, oplossingen, methoden en technieken. Zolang je je doelgroep maar aanspreekt op het goede niveau. Een ICT bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud- en virtualisatietechniek voor de ruimtevaart zal meer de diepte ingaan dan een bedrijf dat zich richt op kantoorautomatisering voor de kleine MKB'er.

Van abstracte techniek naar heldere verhalen

Over het algemeen geldt dat lezers vooral willen weten wat ze concreet met je ICT oplossing kunnen doen. Hoe kan jouw dienstverlening het leven van je opdrachtgevers (en hun klanten) makkelijker maken? Waarom zouden ze voor jou kiezen en niet voor de concurrent? Hoe veilig is je oplossing en hoe zit het met de compliancy?

Als ICT tekstschrijver kan ik je helpen je verhaal duidelijk op papier te zetten zodat je doelgroep weet waar je bedrijf voor staat en wat je precies te bieden hebt. Ik kijk vanaf een afstand naar je bedrijf of dienst en weet de essentie te vatten in heldere tekst. Met mijn kennis en ervaring kan ik goed inschatten wat relevant is voor jouw lezers.

Interesse?

Wil jij ook helder en overtuigend communiceren over ICT diensten en oplossingen? Neem dan gerust contact op! Ik kom graag een keer langs om kennis te maken en te bespreken hoe ik je kan helpen.

Contact opnemen