Direct contact? Bel: 06 - 292 658 79

Home > ICT Tekstschrijver > Agile tekstschrijver

Agile Tekstschrijver

In het verleden heb ik veel ervaring opgedaan met de Agile werkwijze. Dat is me zo goed bevallen dat ik de  Agile principes ook toepas in mijn werk als ICT Tekstschrijver. Omdat het bekende Agile Manifesto niet helemaal op mijn branch aansluit, heb ik een eigen Manifesto opgesteld. Dat luidt als volgt:

  • Kwaliteit  en leesbaarheid boven vaktaal en SEO trucs
  • Samenwerking en vertrouwen boven contracten en administratie
  • Openstaan voor feedback boven vasthouden aan een script
  • Leveren output boven uitgebreide intakes en vooronderzoeken

Voor de goede orde: natuurlijk zijn de zaken die rechts staan vermeld belangrijk, maar als Agile Tekschrijver hecht ik méér waarde aan wat aan de linkerzijde wordt genoemd.

Even concreet

Als Agile Tekstschrijver maak ik graag een proefopdracht voordat we definitief met elkaar in zee gaan. Op die manier weten we meteen of het klikt en kan ik een betere inschatting maken hoeveel uren ik bezig ben met een bepaalde opdracht.

In principe werk ik niet met vaste contracten of langdurige abonnementen. Natuurlijk heb ik graag klanten die veel en vaak teksten van me afnemen. De frequentie en omvang daarvan bepalen we in onderling overleg. Ik kom mijn afspraken na en verwacht van jou hetzelfde.

Verder heb ik met al mijn opdrachtgevers een andere relatie. De ene vindt het fijn om face-to-face af te spreken, de andere houdt het liever bij telefonisch contact of stuurt input via de mail. Alles kan en mag, zolang het voor ons beiden werkt!

Harde deadlines, heldere tarieven

Als het om planning en budget gaat, ben ik fair en transparant. Ik hou me stipt aan mijn deadlines en maak van tevoren duidelijke prijsafspraken. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent.

Mijn standaard uurtarief  is €70 excl BTW, maar voor langdurige opdrachten kunnen we andere afspraken maken. De prijs die ik in mijn offertes afgeef, is meteen ook de definitieve tenzij er nog substantiele wijzigingen in de opdracht komen.