Werkwijze

In het verleden heb ik veel ervaring opgedaan met de Agile werkwijze. Dat is me zo goed bevallen dat ik de  Agile principes nog steeds toepas. Omdat het bekende Agile Manifesto niet helemaal op mijn branch aansluit, heb ik  er een eigen versie van gemaakt. Die luidt als volgt:

  • Kwaliteit en leesbaarheid boven vaktaal en SEO trucs
  • Samenwerking en vertrouwen boven contracten en administratie
  • Openstaan voor feedback boven vasthouden aan een script
  • Leveren output boven uitgebreide rapporten en vooronderzoeken

Voor de goede orde: natuurlijk zijn de zaken die rechts staan vermeld belangrijk, maar ik hecht méér waarde aan wat aan de linkerzijde wordt genoemd. In het kort: open communicatie, een pragmatische aanpak en flexibiliteit.

Even concreet

Aan het begin van de opdracht maken we heldere afspraken over het verwachte resultaat. Hoe we de rest van het traject invullen, bepalen we in onderling overleg. Ik kom mijn afspraken na en verwacht van jou hetzelfde.

Verder heb ik met al mijn opdrachtgevers een andere relatie. De ene vindt het fijn om face-to-face af te spreken, de andere houdt het liever bij telefonisch contact of stuurt input via de mail. Alles kan en mag, zolang het voor ons beiden werkt!

Harde deadlines, heldere tarieven

Als het om planning en budget gaat, ben ik fair en transparant. Ik hou me stipt aan mijn deadlines en maak van tevoren een realistische inschatting van de uren en kosten. Bij klussen tot 8 uur werk ik op uurbasis. Voor grotere opdrachten maak ik een overzichtelijke offerte met urenplanning. De prijs die ik in mijn offertes afgeef, is meteen ook de definitieve tenzij er nog substantiële wijzigingen in de opdracht komen.Op die manier weet je precies waar je aan toe bent.

Bij losse opdrachten ligt mijn standaard uurtarief (afhankelijk van de werkzaamheden) tussen de €80-90 excl. BTW. 

 

Home Werkwijze