Winnende aanbestedingsteksten

Inschrijven op een aanbesteding? Daar komt heel wat bij kijken, maar laat je vooral niet afschrikken. Met een goede aanpak sleep je de mooiste opdrachten in de wacht!

Ik zorg ervoor dat je opvalt met sprankelende, sterke en overtuigende aanbestedingsteksten die precies aansluiten op de vraag. Het kost veel tijd en aandacht om deze te schrijven. Alleen al daarom is het vaak een goed idee om de hulp van een ervaren tekstschrijver in te roepen.

Omnibee voor succesvolle aanbestedingsteksten

Het verschil tussen gunning of afwijzing zit voor een groot deel in de kwaliteit van de plannen. Want hoe geweldig je aanbod ook is, het moet ook helder en overtuigend op papier komen. Laat dat maar aan mij over!

Vlot en helder

Een goede aanbestedingstekst heeft voldoende diepgang, nodigt uit om door te lezen en maakt beoordelaars enthousiast.

Direct en overtuigend

Duidelijke, simpele taal geeft vertrouwen. Laten we de dingen dus gewoon bij de naam noemen. Wij gaan die aanbesteding winnen!

100% op maat

Met een clichématig, standaardverhaal spring je er niet uit. Ga liever voor een eerlijk, doordacht verhaal dat helemaal aansluit op de vraag én op jouw aanbod.

Focus op de opdrachtgever

Het schrijven van een aanbestedingstekst is een hele klus en dat geldt ook voor het lezen ervan. Bedenk dat jouw stukken samen met die van je mededingers op een grote stapel terecht komen, die de beoordelaars allemaal moeten doorspitten. Om te voorkomen dat de stapel papier te hoog wordt, stelt de opdrachtgever altijd een limiet aan de hoeveelheid tekst die je mag insturen. Dat betekent dat je tijdens het schrijven voortdurend keuzes moet maken: “Wat is relevant voor de opdrachtgever?”

Het is zó verleidelijk om alles over je product of dienst te vertellen. Om uit te weiden over alle successen waar je trots op bent. Toch is dat niet de manier om een aanbesteding te winnen. Het gaat niet om jouw bedrijf of jouw oplossing, maar om de opdrachtgever. Zet de aanbestedende dienst dus centraal in je verhaal. Wat is de vraag en hoe kun jij daar invulling aan geven?

Ik help je om je aanbod scherp te krijgen en krachtig te verwoorden

Dat doe ik door me te verdiepen in jouw propositie en in de vraag van de aanbestedende dienst. Hoe matchen ze op elkaar?

Hulp nodig bij het schrijfwerk?

Dat kan! Ik kan je helpen door je teksten te redigeren, te herschrijven of al het schrijfwerk van je overnemen. Het meest uitgebreide traject ziet er als volgt uit:

  1. We hebben een vrijblijvend intakegesprek waarin we bespreken hoe ik kan helpen om de aanbesteding tot een succes te maken.
  2. Op basis van het eerste gesprek stuur ik je een voorstel toe.
  3. Als we besluiten om met elkaar in zee te gaan, dan plannen we een sessie waarin we bespreken wat de strategie, insteek en planning wordt. Ook denk ik graag mee over eventuele vragen voor de aanbestedende dienst.
  4. Ik haal alle informatie op die nodig is om de kwalitatieve stukken te schrijven. Wat zijn de beoordelingscriteria? Hoe geef je er invulling aan? Wat is de meerwaarde ten opzichte van de concurrent? Welke uitdagingen zie je, welke maatregelen neem je zodat je risico’s kunt ombuigen in kansen voor de opdrachtgever? Het zijn allemaal vragen die aan de orde komen.
  5. Ik maak een eerste concept dat we in twee reviewrondes verder gaan verfijnen zodat er ruim op tijd een stuk ligt waar je helemaal achter staat.
  6. Met de teksten die ik aanlever, stel jij zelf de inschrijving samen.

Powerteam

Heb je meer begeleiding nodig tijdens de aanbesteding? Of heb je vragen over de procedure, het gebruik van Tendernet, de UAE, aanvullende bewijsstukken of de inschrijfprijs? Ik heb een groot netwerk van professionals die ik graag voor je inschakel. Denk aan een bidmanager, adviseur aanbestedingen, projectmanager of grafisch vormgever die je stukken er perfect uit laat zien.

Home Teksten voor tenders