Geen zin in bezoekers? Zo verknal je je SEO!

21 maart 2017

Hoe kom ik hoog in de zoekresultaten van Google? Het is een zaak die jong en oud bezig houdt dezer dagen. Maar wat als je helemaal niet zit te wachten op zoveel bezoekers op je website? Je site kan dat toch niet aan en je hebt veel liever dat mensen gewoon naar je bedrijf toekomen om persoonlijk kennis te maken. Nou… voor jou heb ik wel wat tips. Als je deze opvolgt, komen er gegarandeerd geen bezoekers meer op je website!

1. Vergeet de techniek

Google kan je website alleen maar goed indexeren als die logisch is ingericht en aan bepaalde technische eisen voldoet. Denk aan schone HTML, xml sitemaps, robot bestanden en unieke urls. Zeg dit je niks? Prima, houden zo!

2. Maak je niet druk om content

Natuurlijk is een slechte technische basis cruciaal voor je website, maar uiteindelijk is het niet voldoende om laag in Google te eindigen. Content is je Enemy! Want uiteindelijk is dat hetgene wat gevonden, gelezen, geliket of gedeeld wordt. Als je content dus zo goed is dat mensen het gaan liken of delen, dan loop je het risico dat Google je alsnog hoog in de zoekresultaten zet.  Dit probleem kun je oplossen door ervoor te zorgen dat je content saai, oninteressant en aantoonbaar onjuist is.

3. Ga altijd voor de top

Voordat je content gaat schrijven, is het handig te zoeken naar keyword combinaties zijn die relevant voor je zijn. Dat kun je doen door te kijken wat de concurrentie doet en hoeveel er op bepaalde zoekwoorden gezocht wordt.

Stel dat je een belastingadviseur bent in Almere, gebruik dan ‘belastingadvies’  als zoekterm ipv ‘belastingadvies Almere’: door voor de meest gebruikte en algemene term te kiezen, heb je zoveel concurrentie dat het raar moet lopen als Google je bovenaan zet in de zoekresultaten!

4. Prop je tekst helemaal vol zoektermen

Jaren geleden liep je nog het risico dat Google je site hoog in de ranglijst zette als je dezelfde zoektermen maar vaak genoeg gebruikte in je titel, tussenkopjes en teksten. Sterker nog: dat wasTegenwoordig werkt dit eerder in je voordeel. Zorg er dus voor dat je dezelfde termen steeds weer laat terugkomen in je teksten. Net zolang de teksten onleesbaar worden. Google zal je zeker belonen. Misschien word je wel helemaal verbannen!

5. Maak een rommeltje van de layout

Wil je minder bezoekers op je site krijgen, zorg er dan voor dat je site er rommelig en onaantrekkelijk uitziet voor je bezoekers. Zorg ervoor dat je teksten niet zomaar gescand kunnen worden. Maak lange alinea’s zonder witregels tussendoor en gebruik geen tussenkopjes. Gebruik ook liever geen afbeeldingen op je site. Als het niet anders kan, zorg er dan voor dat je sombere, onduidelijke foto’s gebruikt waarop niemand zit te wachten!

Home Blog Geen zin in bezoekers? Zo verknal je je SEO!