Trots op 5 jaar Omnibee

5 januari 2021

Zo dan. De eerste 5 jaar van tekstbureau Omnibee zitten erop. Wat heb ik veel gedaan en geleerd in die tijd!

Tekstbureau Omnibee is volwassen geworden, maar het motto blijft hetzelfde: ‘Teksten met Toekomst’. Wat ik daar precies mee bedoel? Dat het mijn ambitie is om teksten te leveren die ook op de langere termijn overeind blijven en hun zeggingskracht behouden. Dat je over een paar jaar zo’n stuk nog eens doorleest en weer blij verrast bent.  

Van alle markten thuis

Mijn klantenkring is in de loop van de jaren flink veranderd. Toen ik in 2016 begon, richtte ik me vooral op ICT-bedrijven. Dat was voor mij een logische keuze omdat ik nou eenmaal jaren in de IT heb gewerkt. Tot op de dag van vandaag vind ik het leuk om over softwareontwikkeling en digitalisering te schrijven, maar inmiddels heb ik ook allerlei andere interessante branches en bedrijven ontdekt. De energietransitie, de circulaire economie, hydrodynamica, lijfrentes en CBD olie… Het leuke van het schrijversvak is dat je je telkens weer in andere onderwerpen verdiept.

Los als het kan, strak als het moet

Ik wist altijd al dat ik goed kon schrijven. Toch had ik me nooit zo gerealiseerd dat het veel makkelijker is om voor een ander te schrijven dan voor jezelf. Ik ontdekte ook dat ik veel liever voor lezers schrijf dan voor Google en dat ik het meest hou van een informele, wat lossere stijl. In het begin schreef ik heel veel blogs, maar ik miste het analysewerk. Het is altijd weer een uitdaging om een serieus stuk te schrijven over een onderwerp waar ik helemaal in moet duiken, zeker als er een goede, strakke deadline op zit. Heerlijk is dat! Dat is ook de reden dat ik de laatste tijd meer ben gaan richten op het schrijven van projectplannen en aanbestedingsstukken.

Ondernemen is een vak apart

Het ondernemerschap zelf is en blijft een zoektocht. Ik heb nooit geweten dat er zoveel bij komt kijken en leer voortdurend bij. Na ruim 20 jaar in vaste dienst, heb ik mezelf opnieuw uitgevonden. Het was een hele stap om mezelf als ondernemer aan de buitenwereld te presenteren, nieuwe contacten te leggen en opdrachten binnen te halen. Ik vond het doodeng, maar toch deed ik het. Daar ben ik best trots op. Al voordat ik me inschreef bij de KvK ging ik op zoek naar een business coach die me hielp om mijn propositie scherper te krijgen. Ik las allerlei boeken over ondernemerschap, bezocht netwerkbijeenkomsten en ben ruim twee jaar lid geweest van BNI, the mother of all business networks. Een aanrader voor elke ondernemer. Mijn wereld is er veel groter door geworden en daar ben ik blij mee!

Dankbaar voor 2020

Ook het afgelopen jaar is goed voor me geweest. De coronacrisis is niemand in de koude kleren gaan zitten. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, maar qua werk heb ik helemaal niets te klagen. Met Omnibee heb ik een prima jaar achter de rug met prachtige opdrachten en veelbelovende, nieuwe samenwerkingen. En ook voor de komende maanden staan alweer mooie projecten op de rol.

Als klap op de vuurpijl ben ik verhuisd naar een heerlijke, nieuwe woning aan de rand van Almere met een kantoor-aan-huis. Vanuit mijn werkkamer hoor ik de vogeltjes vrolijk zingen en kwetteren. Hoe inspirerend is dat?.

Zoveel goede dingen!

Ik wil iedereen dan ook bedanken voor alle adviezen, leermomenten, support, samenwerking en opdrachten van de afgelopen jaren.

 

En nu weer schouders eronder en op naar de komende 5 jaar!

Home Blog Trots op 5 jaar Omnibee