Zakelijke blog: Zelf doen of uitbesteden?

12 februari 2019

Zakelijk bloggen is een geweldig medium om je business bij je doelgroep onder de aandacht te brengen. Houd je ook nog eens van schrijven, dan is een blog op je website helemaal ideaal. Het kost je niks en je kunt de hele wereld laten zien hoe goed je bent. Niemand weet tenslotte zoveel van jouw product of dienst af als jij.

Maar lang niet iedereen houdt van schrijven of kan er geregeld tijd voor vrijmaken. Vaak bungelt het schrijven van een blog ergens onderaan de prioriteitenlijst. Geen tijd, geen zin, geen inspiratie.

Ben jij een ondernemer die het nut van een zakelijke blog wel inziet, maar er als een berg tegen opziet om te gaan schrijven? Of heb je domweg geen tijd om zelf aan de slag te gaan? Dan kun je overwegen om iemand in te huren aan wie je het schrijfwerk overlaat. Enkele overwegingen die je in je keuze kunt meenemen:

Denk niet zwart-wit, maar in scenario’s

Wat is precies de reden waarom je zo tegen het bloggen opziet? Als je dat weet, kun je ook alleen dat aspect uitbesteden aan een professional en de rest zelf doen. Jij heb tenslotte altijd een keuze in welke werkzaamheden je wilt uitbesteden en wat je zelf wil oppakken.

  • Ben je onzeker over je schrijfstijl of bang om grammaticale fouten te maken? Dan kun je je blogs zelf schrijven en ze vervolgens laten redigeren door een professional.

  • Misschien heb je allerlei wilde ideeën voor blogs, maar geen tijd om ze helemaal uit te werken. Maak zelf een ruw concept en laat de uitwerking over aan een tekstschrijver.

  • Je wilt best schrijven, maar hebt geen zin om je te verdiepen in SEO? In dat geval kun je je teksten prima zelf schrijven en een tekstschrijver inhuren die ervaring heeft met het SEO-proof maken van content.

  • Je hebt wel zin om te gaan bloggen, maar weet niet waar je moet beginnen. Je hebt zoveel te zeggen, maar in welke vorm moet je het gieten? Is het een goed idee om informele, persoonlijke blogs te gaan schrijven of passen zakelijke, informatieve artikelen beter bij je bedrijf? Een professioneel tekstschrijver kan je hierover adviseren en je een eind op weg helpen.

Zo zijn er allerlei verschillende scenario’s denkbaar, waaruit je kunt kiezen. Uiteindelijk gaat het erom om de vorm te vinden die voor jou het beste werkt.

Ook jouw tijd is geld

Dan is er ook nog de ondernemer die wel van schrijven houdt, maar het bloggen uit tijdgebrek steeds maar voor zich uit schuift. Hoe zit jij in je tijd? Werk uitbesteden is een hele stap en ja, het kost geld. Maar of je je blogs nu door een ander laat maken of niet, investeren moet je toch. Uiteindelijk is het zelfs maar de vraag of je echt goedkoper uit bent als je zelf aan het bloggen slaat. Denk maar aan alle uren die je in het schrijven van een blog stopt. Een professioneel tekstschrijver schrijft in een paar uurtjes een tekst, waar jij misschien wel een dag over doet. Ook jouw uren kosten geld!

Wat je mag verwachten van een tekstschrijver

Als je het schrijven van je blogs uitbesteedt, krijg je daar bovendien veel extra’s voor terug:

  • Advies over het soort blogs die voor jou werken.
  • Goed geschreven teksten die helemaal zijn toegesneden op jouw doelgroep.
  • Blogartikelen die SEO-compliant zijn, zodat je beter vindbaar bent in Google.
  • Geregeld nieuwe content, op van tevoren afgesproken momenten.
  • Meer tijd, ruimte en rust om je bezig te houden met andere dingen.

Tenslotte

Er zijn tekstschrijvers in alle soorten en maten. Ga op zoek naar iemand die bij je past. Het helpt enorm als je voor een professional gaat die affiniteit heeft met jouw business en doelgroep. Iemand die je niet alles hoeft voor te kauwen, maar die aan een paar woorden genoeg heeft om aan de slag te gaan.

Worstel jij met idee om regelmatig blogartikelen te maken en wil je eens sparren over de mogelijkheden om het schrijfwerk uit te besteden, neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

Home Blog Zakelijke blog: Zelf doen of uitbesteden?